Nick BrannenUSA

Pastor, Lutheran Church of Hope

Nick Brannen var 19 år gammel da han, på en kristen konference meget lig ECHO, følte Helligåndens kald til at blive præst. Han mindes dette øjeblik som det mest tydelige tidspunkt Gud nogensinde har talt til ham på. Dog havde han selv andre planer med sit liv. Men Gud var tålmodig og meget vedholdende. Efter en kort periode, hvor han forsøgte at ignorere Guds kald i sit liv delte han modvilligt sin oplevelse med nogle af sine nære, og til hans overraskelse vidste hver enkelt af dem allerede, at præstetjenesten var hans rette vej. De ventede alle blot på, at Nick selv indså det.

 

Dette er 15 år siden. Siden det skelsættende øjeblik har Nick giftet sig med sit livs kærlighed, Michelle, som han mødte ved kirkens slikautomat, da han gik i skole. Han afsluttede som en af de bedste i sin klasse fra Bethel Seminary med en master i Divinity. Han påbegyndte sit arbejde på Lutheran Church of Hope, hvor han selv gik igennem sin opvækst. Snart blev han en ordineret luthers præst, og blev far til Elliot og Emma.

 

I dag er Nick præst og ungdomsleder i Lutheran Church of Hope i USA. Kirkens mission er, at nå ud i verden og dele Jesu Kristi endeløse kærlighed. Kirken har flere tusinde medlemmer på forskellige campuser og områder fordelt i staten Iowa, samt med tusind deltagende online hver uge fra alle dele af verdenen. Det er netop nu den største Lutherske kirke i historien og blev for nyligt udnævnt til at være den hurtigst voksende kirke i USA. Udover Nicks virke i Hope’s lederstab og præstefælleskab er Nicks primære fokus på de hundredevis af studerende, som samles i kirken hver onsdag for at møde Jesus.

 

Selvom ægteskabet, forældreskabet og hans arbejde som præst fylder det meste af hans tid, så nyder Nick også at spille guitar (dog uden sang), at passe køkkenhaven, at cykle og vandre i naturen og brygge sin egen øl derhjemme, som han nyder og deler med vennerne. Mere end noget andet elsker han Jesus. Hans største ønske er at følge ham og hjælpe andre til at gøre det samme.

Begivenheder med Nick:

Seminarer med Nick: